Etusivu         Takaisin blogisivulle


11.5.2020   Korona-kevät kotona

HUOM - Voit halutessasi katsoa ja kuunnella blogin täältä

Kun kerran nyt pittää olla kotona eekä piäse minnekkään messuelle tahi muihin immeisjoukkoehin, nii eipä tiällä mualla paljom muuta kateltavata oo ku luonto ja elukat.
Niitä sitä sitten on tässä kateltu ja kuvattu. Ihan kaekkija ee kehtoo laettoo instaankaan.

Kevät on tullu vitkaan tänne. Lumet sulj pihasta justiinsa äetiinpäevän alla. No, lepikol laejasta lööty eelev vielä sev verran lunta, että saen vielä kumikengät puhistettua.

Metässä ov vielä lunta, siellä tiällä. Järvet on sulanna vasta rannasta. Ja purossa ov vettä niiku aenahhii kevväällä, reonoja myöten.

Vaekka onnii jo ollu ihan lämmintä, rankakansan alimmaeset puut tuntuu olovan vielä tiukkaan jiässä kiinni. Mehiläenen on kyllä jo nähty ja keväkukattii riehaantu aakomaan nuppujaan, tosin varovaesen lyhyvessä varressa.

Mitä nyt nuapurin suattaa nähä mehtätiellä vastaan kävellä vinttoomassa. Siinä sitten pysähyttään ja huastellaan, varovasti kumpikii tien omassa reonassaan.
Vaen niinpä myö tehhään tavallisestikkii. Ee se kuulu savolaeseenkaan etikettiin kapsahtoo tuttavan kaalaan het tavatessa. Ee, vaekka Suomen latinojaham myö savolaeset ollaannii.

Kylällä kun pistäätyy kaapassa, voep vuanj toeta, että hilijanen on kylätie. Ee aakija omatoemikirjastonkaa ovi, ee, vaekka kuinka repis.

Vaehatin muutama päevä takaperin kesärenkaattii aatoon. En ollu mielestänj hättäenen, enempikkii myöhänen.

Vaen ee - olin sittennii hättäenen.
Tänä uamuna rupes niätsen säehihhaltija tuasennii mättämääl lunta. Sitä tippuu jo talonkatolta, nii että mätke vuan kuuluu.
Taljtintti oelj sitä, että jyvämenuva saes tulla lissee. Se käv nokkimassa kissankupista jätteetä pahimpaan näläkääsä.
Mustarastaallehan tämä lumhangessa tuaploominen on tuttuva, se kun tulloo aena nii aekasi keväällä tänne. Se ilimasoo epätoevoosa kyyköttämällä lintulaavan alla, ku se o liika paenava siinä asijoemaan.

Tavallisesti tämmönen lumrumpsaos on siinä vapun tienoessa. Oon usseempana vuonna mitannu 30 sentin hankija ja kuvannu näsijän kukkija lumen kuorruttamina.
Vaen nyt onnii kevät minusta nähen sen kaks viikkoo myöhässä.

Ja savonlukutaejottomille tässä ov vielä jonniillaenen kuvakavalkaati!

hidas korona kevšt 2020 kuvina


Etusivu       Takaisin blogisivulle